zaterdag 14 maart 2009

Planning, Logboek, Bronvermelding.

Planning
Werk in groepjes van twee. Maak een goede planning. Ruim voldoende tijd in.

Een deel van deze PO speelt zich af tijdens lestijd, een deel buiten de les.

Een deel speelt zich af in school of thuis (literatuur studie, internet onderzoek, verwerken primaire en secundaire gegevens, verslaglegging, maken presentatie, kaarten tekenen, logboek invullen.)

En een deel is "veldwerk". Denk niet alleen aan een grasveld (je zou inderdaad de verschillende grondsoorten van de Haarlemse grasvelden kunnen onderzoeken...) of akker (ook landbouw binnen de stadsgrenzen is interessant) maar alles wat zich buiten afspeelt. Primaire gegevens verzamelen, door interview, enquete bijvoorbeeld. Winkels tellen. Grondboringen. Water- en landmetingen. Etcetera.

Planning en Logboek
Om er voor te zorgen dat je zelf in de gaten houdt hoeveel tijd je aan het onderzoek besteedt moet je vooraf een goed planning maken (ook inschatten hoeveel tijd alles kost) en tijdens je activiteiten een goed logboek bijhouden!

Houdt een logboek bij!!! Elke keer als je iets voor het project gedaan hebt, schrijf het meteen in je logboek. Dan weet je hoeveel tijd je eraan hebt besteed, kun je het proces nog eens terug kijken en kan de docent nagaan wat een ieders inbreng in het onderzoek is geweest.

Zonder planning mag je niet uit de les of van school wegblijven. Zonder logboek kun je het project niet afronden.

Bronvermelding
Natuurlijk kun je bronnen niet zomaar gebruiken en mensen niet zomaar citeren. Zorg voor een goede bronvermelding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stel je vraag online en je krijgt binnen een dag antwoord!!!